VincentHunink.nlHome > INTRO ||| ONDERZOEK | ONDERWIJS
wie ben ik?

deze site

motto

agenda

foto's

EXTRA

contact


INTRO

U vindt op deze site alles over mijn vertalingen en overige publicaties.
Hieronder eerst wat inleidende informatie. 
Nijmegen, juni 2015, foto Kick SmeetsNijmegen, juni 2015, foto Kick Smeets


 Dutch pages | English pages |

Folge
             VincentHunink auf Twitter
Wie is Vincent Hunink?


Vincent Hunink (Nijmegen 1962) is classicus. Ik ben na mijn studie klassieken en een korte aanstelling als docent in het voortgezet onderwijs gepromoveerd op een dissertatie over de Romeinse dichter Lucanus (1992). Nu ben ik verbonden als universitair docent Klassiek Latijn en Vroegchristelijk Grieks en Latijn, en opleidingscoördinator, aan de Radboud Universiteit Nijmegen bij de opleiding Griekse en Latijnse talen en culturen.

Ook ben ik redactielid (geweest) van de tijdschriften Streven (van 1993-2013),  Hermeneus (1991-) en Numaga Jaarboek (2016-) en werk ik als freelancer voor het Augustijns Instituut te Eindhoven (1997-), en maak ik deel uit van de redactie van GREX, de site van de internetcommunity Klassieken. Van begin 2013 tot voorjaar 2015 was ik lid van de commissie vertalingen van het Vlaams Fonds voor de Letteren (Antwerpen).

Sinds 1990 ben ik actief als vertaler van teksten uit het Latijn en Grieks. Vanaf het begin worden die gepubliceerd door Athenaeum-Polak & Van Gennep, maar in toenemende mate ook bij andere uitgeverijen, zoals Uitgeverij PVoltaire en Damon. Voor mijn vertaalwerk ontving ik in 2006 de Publieksprijs van Oikos, de landelijke onderzoeksschool voor klassieke studies, en in 2011 de prijs van het Nederlands Letterenfonds voor de vertaler als cultureel bemiddelaar (over de beide prijzen zie ook hier en hier).

Op www.vincenthunink.nl staat een volledige lijst van mijn publicaties en een apart overzicht van vertalingen, inclusief gratis online teksten van de niet meer leverbare vertalingen, en citaten uit recensies. En waar mogelijk ook teksten van interviews, bijvoorbeeld over Tacitus' Historiën (begin 2010) en over De Regel van Benedictus (eind 2010)

Mijn belangrijkste interesses buiten het vakgebied zijn: Byzantijnse koormuziek, spoorwegen en Duitse bieren (Belgische bieren natuurlijk ook). Graag verwijs ik naar de site van de sympathieke bierliefhebbersvereniging PINT en naar mijn lievelingsbieren, het Noord-Duitse Jever (strakke pils), de Beierse Weizenbieren HB, König Ludwig en Weihenstephaner, en, vooruit, de weliswaar dure, maar ook eeuwig lekkere Belgische Orval. En natuurlijk XX Bitter van De Ranke. En, uiteraard, het onvolprezen Nijmeegse Oersoep (in vele varianten, zoals de Hopfather). Verder hou ik van fietsen in Nederland (alleen met mooi weer) en zwemmen (elke dag).

En ik ben sinds 1985 graag in de weer met computers, zowel vakmatig als voor mijn plezier. Sinds begin 2010 ben ik privé helemaal overgestapt op Apple (iOS & MAC OS), sinds begin 2014 ook op mijn werk.in de Middellandse Zee bij Antalya (Tu), juli 2009


x

In het Erasmusgebouw RU Nijmegen, juni 2014

Hier staan nog wat foto's.

 

 Erasmusgebouw met trein

Hierboven ziet u het gebouw waarin ik werk, het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen: ik werk op de vijfde verdieping aan de Zuid-zijde (de smalle linkerkant op de foto). 

Op de voorgrond een trein vanuit Roermond naar Nijmegen. Het plaatje dateert van ongeveer 1997: het afgebeelde treintype (DE III) rijdt inmiddels niet meer in de normale dienst in Nederland helaas.

Hieronder ongeveer dezelfde plaats in het landschap anno 2010, maar dichterbij het spoor en met een nieuwe trein:

Voor treinenliefhebbers zijn er veel mooie sites. Ik kom bijvoorbeeld graag hier en hier (zie verder links op deze twee sites). Ik woon zelf direct aan de spoorlijn Nijmegen-Venlo, de 'Maaslijn'.
 Wat vindt u op deze site?

 

 


Op deze pagina kunt u, bijvoorbeeld, een indruk krijgen van mijn vertalingen. De site vermeldt al mijn reeds gepubliceerde vertalingen.

Verder is er een overzicht van vertalingen in wording en andere projecten Voor wie alles van mijn werk wil weten is er een complete publicatielijst. Een speciale sectie 'onderwijs' verzamelt mijn actuele aanbod aan colleges en lezingen.

Misschien bent u niet op zoek naar mijn producties, maar naar meer, beter, hoger. Naar originele teksten bijvoorbeeld. Daarom is ook een lijstje met verwijzingen naar grote verzamelingen van on-line beschikbare antieke teksten opgenomen. Verder kunt u op deze site informatie zoeken via de auteursindex of de zoekmachine.

Bij wijze van persoonlijke noot kunt u iets meer lezen over mijn CD-verzameling van Byzantijnse (en andere orthodoxe) koormuziek.

De site is direct bereikbaar onder

(www.)vincenthunink.nl

Ik heb mijn website gehosted via
www.domeinnaam.be (Combell)
Met dit bedrijf heb ik al jaren prima ervaringen: ik kan het dus aanraden.


 

 Deze site bestaat sinds januari 2002
 Wat betekent het motto 'oud maar nieuw'?

 

 

'Oud maar nieuw': met deze drie woorden vat ik samen wat ik met het werken aan antieke teksten probeer te bereiken. De antieke teksten zijn, natuurlijk, oud, maar door ze te bestuderen,  te vertalen of te becommentariëren, kortom, door ze te gebruiken, kunnen ze in zekere zin weer 'nieuw' worden.

Er zijn in Nederland en Vlaanderen nog vele andere sites die gericht zijn op de klassieken en de oudheid in het algemeen. Een handige toegang hiertoe krijgt u via de Klassieke Webring Classici RetiariiLUMINA
KLASSIEKE TALEN LOKAAL

OUDHEID.NL

Romeinse-tijd pagina.nl

***

GREX: (voor docenten klassieken)

VCN (voor classici)

 


 

Extra

 


Als extra's op VincentHunink.nl volgen hier enkele pagina's met zaken die niet direct met klassieke talen te maken hebben.  Lees meer over mijn muziekverzameling, of consulteer de Index Revianus


 

CD collection (choral music)

Index Revianus

 Copyright statement(C) 2002-2017 Vincent Hunink.
Niets van deze website mag worden verveelvuldigd zonder de uitdrukkelijke, voorafgaande toestemming van Vincent Hunink, tenzij voor persoonlijk gebruik. Het gebruik van tekst- of fotomateriaal van deze website op andere websites is niet toegestaan. Er wordt naar gestreefd om uitsluitend oorspronkelijk tekst- en fotomateriaal te gebruiken. Wanneer dit niet mogelijk is, dan gebeurt het gebruik onder de strikte voorwaarde dat alle materiaal uitsluitend om informatieve, educatieve doeleinden wordt verspreid, onder beroep op het wettelijk gedefinieerd citeer- en persrecht voor de opname van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Vindt u evenwel dat bepaald auteursrechtelijk beschermd materiaal niet op deze website thuishoort, laat u dat dan alstublieft even weten.
Vincent Hunink kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van zijn diensten, hetzij technisch, hetzij inhoudelijk.

(C) 2002-2017 by Vincent Hunink.
No part of this page may be reproduced, stored or transmitted in any form or by any means without the written permission of the copyright owner, Vincent Hunink. Unless otherwise noted, all text and graphical files are under the protection of international copyright laws. All elements are copyright to their respective owners. They are transmitted for non-commercial, educational personal use only, and by using this service you agree to these terms. The author does not claim any copyright on material represented here except his own. He will not be held responsible for any damages that may occur from the use of this page.

Contact Vincent HuninkContact

 

Reacties op deze pagina's zijn welkom: stuur me bijvoorbeeld een e-mail.

Voor nadere details over mijn e-mail en post-adres, klik hier. Bedankt voor uw aandacht!

 

 

 

 

  laatste veranderingen

 

 


Radboud Universiteit

Faculteit Letteren

Griekse en Latijnse talen en culturen

Oikos

Athenaeum-Polak & Van Gennep

Augustijns Instituut

Hermeneus

 

 


HOME VH / vincenthunink.nl

(c) 2017 V. Hunink

copyright statement  / contact