VincentHuninkHOME VERTALINGEN | ALLE PUBLICATIES | INDEX | CONTACT

FOTO'S BIJ DE
PASSIO PERPETUAE ET FELICITATIS


 

In oktober 2002 was ik in Tunesie, en bezocht onder meer ook Carthago. De resten van het Punische Carthago zijn na de Punische oorlogen door de Romeinen effectief vernietigd: meer dan wat pover puin is er niet te zien. Wel zijn er omvangrijke resten van gebouwen uit de latere, Romeinse periode, de tijd waarin ook de Passio geplaatst moet worden.

Onderstaand vindt u enkele foto's die ter plaatse zijn gemaakt.

Klik op een afbeelding voor vergroting tot het oorspronkelijke formaat.

De foto's mogen verder gebruikt worden voor werkstukken en andere educatieve doeleinden. Weest u dan wel zo vriendelijk om  in ieder geval de namen van de fotografen te vermelden. Een berichtje naar mij wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld.
Amfitheater in Carthago

 

Van boven naar beneden, van links naar rechts: overzicht van het Romeinse amfitheater van Carthago // blik langs de middellijn van het theater, uitzicht op de kerker // gedenkplaat bij de kerker van Perpetua en Felicitas ('ici furent martyrisées...') // Vincent Hunink op een zonbeschenen plaats in het theater // Idem met de tekst van de Passio Perpetuae et Felicitatis vlakbij de uitgang waar Perpetua en Felicitas de arena inliepen, tijdens de lectuur van c. 18 illuxit dies uictoriae illorum...

Foto's Marco Balvers en Vincent Hunink, oktober 2002Overige plaatsen in Romeins Carthago

 

 

Uitzicht over de Thermen van Antoninus Pius aan zee (grootste thermencomplex buiten Rome) // droevige resten aan de voet van het Forum op de Byrsa-heuvel, met uitzicht op zee // de resten van het Forum op de Byrsa-heuvel, alweer met uitzicht op zee.

Foto's: Marco Balvers en Vincent Hunink, oktober 2002.terug naar de Perpetua pagina

 

 

 


latest changes here: 17-09-2017

 


 HOME VH / vincenthunink.nl

(c) 2017 V. Hunink

copyright statement  / contact